profiili

Taivaspaikkoja ja tissikommentteja

Millaista seuraa Tinderistä saadaan ja haetaan? K-woww latasi sovelluksen ja kokeilin onneaan.

Olen ystäväni tupareissa, ja jokainen säheltää puhelimellaan. Ei siinä mitään, tähän on totuttu, sillä itse hankin älypuhelimeni jälkijunassa. Kysyn, ovatko ympärilläni olevat ihmiset Facebookissa. Eivät ole. Kaikki ovat Tinderissä. Vaikka tupa on täynnä sinkkuja, puhelinsovellus kiinnostaa enemmän. Vieraat klikkailevat lähellä olevia ihmisiä sen perusteella, miltä he näyttävät. Jos molemmat käyttäjät antavat toistensa profiilille sydämen, heidän välilleen aukeaa chat. Riippumatta siitä, miten ystäväni suhtautuvat nettideittailuun, kaikki tuntuvat käyttävän Tinderiä. Muutama vuosi sitten näin kaverini pelaavan Grinderillä, joka on vastaava sovellus homoseksuaaleille, ja pidin ajatusta silloin outona.

Kun olin seurannut puoli vuotta ihmisten Tinderin käyttöä ja hankkinut ohjelmaa tukevan puhelimen, päätin kokeilla onneani. Ladattuani ohjelman kerroin siitä ystävilleni. Sain miespuolisen mielipiteen siitä, että miehet klikkailevat ihan kaikille naisille sydämiä. Lisäksi minulle valistettiin, kuinka miehet ovat Tinderissä helpon seksin perässä. Kummaksuin sitä, sillä monet tuttavani ovat käyneet treffeillä tutustuttuaan Tinderissä. Itse ajattelin, että kyseisen sovelluksen käyttö on rennompaa kuin nettideittailu - kynnys on matalalla tutustua vaikka kaverina, koska kaikki ovat siellä. Ajattelin, kuinka monet ystäväni tinderöivät, ja sitä, että hehän ovat ihan fiksua porukkaa ja etsivät monenlaista seuraa. Kyseenalaistin myös sen, että miehet näyttäisivät vihreää valoa ihan jokaiselle naiselle.

Muutaman päivän asiaa ajateltuani, päätin tehdä profiilin Tinderiin. Sellaisen, jonka ajattelin olevan vähän naurettava, tyrkky ja bimbomainen. Se ei vaatinut vaivaakaan, sillä vietimme edellisenä kesänä ystävieni kanssa juhlia guido-hengessä. Bileiden teemaan kuuluen brunan ja irtoripsien kanssa ei säästelty. Vaatteet pidettiin pieninä ja piukkoina. Illan aikana nappasimme muutaman selfien huulet törröllään. Tinder-kokeiluun vaadittiin oikeastaan enää vain sitä kuuluisaa pokkaa.

Ikähaarukka 20-40, haun välimatka 159km. Miehet hakusessa. Päätin klikata kaikille sydämia, jotta tietäisin, ketkä kaikki profiilistani kiinnostuvat. Kokeilu alkoi hiljaisesti. Muutama chat-ikkuna avautui, mutta ei mitään erikoista. Koin tyytyväisyyttä siitä, että pakkelikerrokseni ilmeisesti ei houkutellut. Parin päivän päästä sain viestin, jossa minua käskettiin muuttamaan sukupuoleni oikeaksi. Minua lähestynyt mies sanoi olettavansa minun olevan nainen ja valisti, että profiilini näkyy nyt homomiehille. Palasin asetuksiini ja kappas, olin ilmoittanut sukupuoleni väärin. Korjasin asetukset, ja jatkoin pelaamista.

Sitten alkoikin tapahtua. Kolme ensimmäistä olivat heti matcheja. Kahdeksannesta peräkkäisestä parinmuodostuksesta menin ilkkumaan kämppikselleni. 30.:nen kohdalla nauroin epätoivoisesti. Päätin klikkailla sydämiä siihen asti, kunnes matchia ei tulisi. Jatkoin tunteja.

Olin kuvitellut, että profiilini vetoaisi juntteihin, vanhempiin miehiin ja muihin ”guidoihin”. Kuitenkaan mitään muuta yhdistävää tekijää en matcheilleni keksinyt kuin Y-kromosomin. Oli nuoria, vanhempia, psykologeja, poliiseja, pukuja ja rastoja - Tampereelta Tallinnaan. Päivässä minulla oli jo yli 1 000 matchia.

Pelkäsin sitä, että joku arvaisi profiilini olevan feikki. Ilmeisesti se meni kuitenkin täydestä, sillä jopa entinen lukiokaverini näpäytti minulle sydämen. Yksi mies ymmärsi pelin hengen, ja sanoi, että meillä on tainnut olla kivat naamiaiset. Pari miestä yritti myös loukata. Ensimmäinen sanoi minulle: ”Oot vissiin aika elämänkoulu". Toinen yritti olla vitsikäs ja kertoi huomanneensa maalikaupan tyhjentyneen naamaani. Kuitenkin hänkin halusi yön pikkutunneilla tavata.

Viestitulva on mielettömän suuri, ja niihin vastaaminen tuntui kummalliselta. Toisaalta taas mietin, että minulle juttelevista muutama näytti kiinnostavalta. Kuitenkin ajatus siitä, että henkilö, jota itse pitää viehättävänä, kiinnostuu profiilini kuvista, oli puistattava.Tinderin käyttäjät tuntuvat olevan kanssani eri mieltä. Kehuja satelee. Kaunotar, söpis, namupala, prinsessa, nätti, sexy, kuuma, hottis. Superlatiiveja ei säästellä, kun miehet aloittavat keskustelun kanssani. Taivaspaikkakin luvataan luovuttaa yhdestä illasta. Sinnikkyyden puutteesta ei myöskään voi valittaa. Monet laittavat minulle viestiä ja treffikutsuja päivittäin, vaikken ole vastannut kertaakaan.

”Kivat tissi. ;> Kiinnostaisko pieni actionit?” ”Voitko peruuttaa mun patonkiin?” ”Millon voin uppoutuu suhun?” ”Haluuks hyvää seksii viel tänään?” Saan paljon suoria seksiehdotuksia. Sellaisetkin, jotka aloittavat kyselemällä kuulumisia, heittävät perään jonkin tissikommentin. Tinder muistuttaa minua South Park -jaksosta, jossa alakoulun pojat muuttuvat luolamiehiksi, kun luokkakaverille ilmestyy rinnat. Tinderissä ei sievistellä tai vitkastella turhilla kommenteilla, vaan mennään suoraan asiaan. Eräs mies rehvastelee, että olen hänen 200.:s matchinsä. Sitten hän vihjailee ilkeästi minun olevan helppo, kun onnittelen hänen olevan minun 3 265:s. Ilmeisesti nainen ei voi olla rehellinen ihailijoidensa määrästä. Joku toinen parini taas on varma minun päässeen ennenkin saatille: ”Hahhahhaa. Sua on nussittu niin paljon!!”

Tajusin jossain vaiheessa pelaamista, että minun ei kannata klikkailla ihmisille, joiden kanssa minulla on yhteisiä kavereita, sillä joidenkin käyttäjien kohdalla aistin pientä stalkkaamista. Pari miestä etsi minut Facebookista käsiinsä. Toisen poistin Tinderistä, kun hän sanoi, että meillä on sama sukunimi. Ensimmäinen heistä jutteli minulle sovelluksen lisäksi myös Facebookissa ja yritti lisätä kaveriksi. Päätin kertoa hänelle, että Tinder-profiilini on pelkkä vitsi. Siitä hän suuttui, ja sanoi, että minun pitäisi miettiä, mistä lähtökodista minun kannattaa siellä harjata. Hän myös totesi, ettei ymmärrä, missä se vitsi on. Hän ei ilmeisesti nähnyt mitään eroa Facebook- ja Tinder-profiilieni välillä. Eräs toinen taas halusi nähdä minusta lisää kuvia ja kysyi, onko minulla Instagram-tiliä. Ajattelin, että nyt haluan kyllä todistaa reaktion siitä, että paljastan itseni. Vastaukseksi sain vain, että profiilissani saisi olla enemmän kuvamateriaalia.

"Damn hot! Ootkohan ees todellinen?" Itse mietin, mikä on se todellisuus, jossa kyseisten kuvien nainen saa tällaisen määrän yhteydenottoja. En tiedä, mitä viikon Tinder-kokeiluni todisti. Sen että suuri osa etsii sovelluksesta seksiseuraa? Vai sen, että tissivako karistaa kaikki normaalit käyttäytymismallit, ja sellaisen nähdessään kannattaa ehdottaa jotain varmuuden vuoksi? Ainakaan muut naispuoliset ystäväni eivät ole kertomansa mukaan saaneet seksiehdotuksia sovelluksessa. Toisaalta taas ajattelen, että miehet eivät ole ihan yhtä valikoivia tyyliseikkojen kanssa, mitä tulee parinmuodostukseen. Väärät aurinkolasit kun voivat karistaa mahdollisen nais-matchin.

Tinderkokeilu numeroina:
Matcheja parhaimmillaan viikon aikana oli 5354
Snookivertauksia sain 7
Lumia mainittiin 4 kertaa
Duckfacesta muistutettiin 16 (positiivisessa mielessä 15) kertaa
Tissikommentteja tuli lukemattomia. Tässä yksi parhaista: ”Löysät keuhkot!!” ”Siis ei millään pahalla. Hyvät on siis”

4 kommenttia artikkelissa “Taivaspaikkoja ja tissikommentteja

    1. Hyvä Tauski P, tie naisten arvokkuuteen makaa selällään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *