kuva_20

Arctic Pride väritti Rovaniemen

Teksti Greetta Heilala ja Matias Partanen
Kuvat Greetta Heilala

Lauantaina Rovaniemen kaupunginkirjaston edustalle oli kokoontunut värikkäästi pukeutunut kyltein ja ilmapalloin varustautunut iloinen väkijoukko. Tunnelma oli riehakas ja odottava. Arctic Pride kulkue alkoi olla valmiina lähtöön.

Vielä ennen liikkeelle lähtöä käytiin läpi iskulauseita koko joukon voimin. ”Harjoitellaan uudestaan”, huudeltiin väkijoukosta siinä vaiheessa, kun iskulauseet oli jo kerran kajautettu läpi äänekkäästi. Ennen kulkueen lähtöä kuultiin myös  joikaamista.

Ihmisten valtavan määrän ymmärsi vasta siinä vaiheessa, kun lähdettiin liikkeelle.

Ihmisten valtavan määrän ymmärsi vasta siinä vaiheessa, kun lähdettiin liikkeelle. Kulkue tuntui täyttävän koko Rovakadun. Keskustassa liikkuvat turistit pysähtyivät seuraamaan iskulauseita huutavaa iloista joukkoa ja äänekästä menoa jatkettiin myös Lordin aukiolla, jonne kulkue oli matkalla. Mukana tanssimassa ja juhlimassa oli kaikenikäisiä ihmisiä ja lopuksi vapautettiin ilmapallot taivaalle.

Kulkueen jälkeen ei voinut kuin kuin hymyillä. Positiivinen asenne ja ilo tarttuivat. Olin mukana seuraamassa kulkuetta ensimmäistä kertaa, mutten varmasti viimeistä.

Kolmatta kertaa Rovaniemellä järjestetty Arctic Pride keräsi satoja tasa-arvon ja moninaisuuden puolesta marssijoita lauantaina 21.2. Arctic Pride tarjoaa kohtaamispaikan ja tuo esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää arktisilla leveysasteilla.

Tapahtuman järjestäjänä toimii Seta ry. Kulkueen lisäksi viikonloppuna oli tarjolla muun muassa teatteria, live-musiikkia, näyttelyitä sekä klubi-ilta.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *