Ajankuva: Jonne Piltonen

Teksti Jonne Piltonen
Kuva Artturi Sääskilahti

JONNE PILTONEN on runoilija ja spoken word -artisti, joka opiskelee audiovisuaalista mediakulttuuria Lapin yliopistossa. 

Piltosen runoudessa kieli näyttäytyy ruumiillisena soittimena, joka toimii rytmisten, melodisten ja performatiivisten elementtien avulla. Piltonen kokee runoutensa aktiiviseksi ja jatkuvaksi toiminnaksi, joka ei rajoitu pelkästään valmiisiin lopputuotoksiin. Hänelle on tärkeää, että tekstit pääsevät elämään mahdollisimman monessa eri muodossa.

Piltonen on esiintynyt useissa eri tapahtumissa ympäri Suomea ja julkaissut viisi audiovisuaaliseen runouteen painottuvaa teosta, joista kaksi "Herään, taas" ja "Metsään" on julkaistu myös Jano-lehden kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *