Esimerkillinen kansainvälisyystyö palkittiin vuoden opiskelijatekona

Teksti Anni Närvänen
Kuvitus Suvi Sipola

Lapin yliopiston kansainvälisten opiskelijoiden järjestö ESN Lapland palkittiin lokakuussa ylioppilaskunnan vuosijuhlilla Vuoden Opiskelijateko -palkinnolla.

Palkinnon taustalla oli aktiivinen työ vaihto-opiskelijoiden edunvalvonnan eteen.  

“ESN Lapland järjestää kansainvälisille opiskelijoille monipuolista toimintaa, johon myös kaikki paikalliset opiskelijat ovat tervetulleita. Tapahtumat ovat melko samanlaisia kuin ainejärjestöilläkin; sitsejä, liikuntatapahtumia, saunailtoja, kansainvälisiä illallisia sekä matkoja Lappiin ja naapurimaihin”, kertoo ESN Laplandin puheenjohtaja Hanna Palosuo.

Palosuon mukaan poikkeusaika on tuonut mukanaan muutoksia järjestön toimintaan. 

“Toiminta on siirtynyt enemmän verkkoon. ESN-toimijan näkökulmasta pandemia-aika on sisältänyt paljon edunvalvontaa, turvallisuusasioiden pohtimista sekä kaupungin ja yliopiston koronatiedotteiden kääntämistä. Toisaalta hiljentynyt tapahtumasektori on mahdollistanut toiminnan kehittämisen. ESN Lapland viimeistelee parhaillaan omaa laulukirjaansa ja on nimennyt viime keväänä omat häirintäyhdyshenkilönsä.”

Pandemia-aika ei ole ollut helppoa ulkomailla opiskelevalle.

“Muistan edelleen sen epätietoisuuden ja paniikin, kun maat sulkivat rajojaan ja yliopistot käskivät opiskelijoitaan palaamaan kotimaihinsa. Osa opiskelijoista päätti jäädä Rovaniemelle, sillä koronatilanne täällä oli huomattavasti helpompi kuin heidän kotimaissaan: ulkoilua ei kielletty ja kaupassakin sai käydä. Paikallinen opiskelijaelämä kuitenkin jäi monelta etäiseksi. Mediassa kv-opiskelijat, ja etenkin vaihtarit, leimattiin rankalla kädellä vastuuttomiksi bilettäjiksi ja reissaajiksi, ja he saivat osakseen ilkeitä kommentteja”, kuvailee Palosuo.

Tämäkin syksy on hiukan poikkeava normaaliajasta, sillä AMK ei ole vastaanottanut vaihto-opiskelijoita syyslukukaudelle. Tapahtumien ja toiminnan makuun on kuitenkin päästy runsain joukoin. Palosuo kuvailee, että opiskelijoista huomaa, kuinka he ovat odottaneet tapahtumia sekä yhdessäoloa, ja se on ihanaa – ulkomaille lähdetään nimenomaan tutustumaan, oppimaan ja kokemaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *