Ajankuva: Joona Hiltunen

TEKSTI Joona Hiltunen
KUVA Lada Suomenrinne

Joona Hiltunen (s. 1991) on Oulussa syntynyt taiteilija, elektronisen musiikin tuottaja ja musiikkiteknologi. Hän opiskelee Lapin yliopistolla audiovisuaalista mediakulttuuria etsien uusia ilmaisukeinoja visuaalisuudesta ja liikkuvan kuvan tavoista.

Opiskelun lisäksi Hiltunen toimii esiintyvän  artistina, äänisuunnittelijana eri esittävän taiteen projekteissa sekä ääniteknikkona.

Varhainen musiikinteko johti 2010 Dj-keikoilla oman musiikin soittoon ja innostus elektroniseen soundiin, sekä musiikkiteknologin opinnot olivat käännekohta matkan jatkumiseen. Vuosien varrelle mahtuu monenlaista bänditoiminnasta sooloiluun. Tämänhetkisiin musiikkiprojekteihin kuuluvat mm. Icely Jones, Kas Kan, Tantra Pops ja Hiltunen & Sarja.

Äänityöskentely on Hiltuselle suureksi osaksi erilaista kokeilua ja äänittämistä, sekä sen synnyttämään inspiraatioon syvemmin tarttumista. Vaikutteita hän saa erilaisen musiikin lisäksi visuaalisesta maailmasta, syvistä tarinoista, äänilaitteiden logiikasta sekä asioiden toimivuudesta/toimimattomuudesta. Myös sanoitukset ovat osa Hiltusen musiikkia.

Hänen lähihaaveenaan on järjestää eri medioista koostuva taidenäyttely, jossa teokset ovat kosketeltavia, muuntuvia, kuultavia ja näkyviä. Kaukohaaveena on asua kesässä ja tehdä taidetta.

Väläys käsittelee juurettomuutta, ja on Hiltusen ensimmäinen julkaistu runoteksti.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *