Ajankuva: Ante Jalvela

Teksti Ante Jalvela
Kuva Juuso Sievänen

 

Ante Jalvela (s. 1998) on saamelainen taiteilija, muusikko ja säveltäjä, joka opiskelee Lapin yliopistossa kuvataidekasvatusta. 

Jalvela käsittelee teoksissaan muun muassa saamelaisuutta, kielen menetystä ja identiteettiään suhteessa saamelaiseen ja suomalaiseen kulttuuriin. Kuvataiteessaan hän tutkii luonnon teemoja ja käyttää paljon mustetta ja murrettuja tummia sävyjä. Musiikissa ja äänitaiteessa Jalvela on kiinnostunut äänen filosofiasta, sen eri tekstuureista ja kokeilevuudesta. Viimeisimpiä kiinnostuksen kohteita ovat olleet C-kasetit, ja seuraavaksi hän onkin työstämässä äänellistä kasetti-installaatiota Lapin yliopiston toukokuun näyttelyihin.

Opiskelun ohessa Jalvela toimii esiintyvänä artistina, ja on keikkaillut Lentävän poron improvisaatioteatterin kanssa. Lisäksi hän on säveltänyt ja tuottanut musiikkia erilaisiin mediateoksiin ja projekteihin, joista Jonne Piltosen audiovisuaalinen runoteos Metsään on julkaistu Jano-lehden kautta. 

VAHVA on Jalvelan ensimmäinen julkaistu runoteksti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *