Ajankuva: Sanni Kelokaski

Teksti ja kuvitus Sanni Kelokaski
Kuva taiteilijasta Venla Arkko

 

Sanni Kelokaski on monialainen taiteilija, joka opiskelee Lapin yliopistossa muodin, tekstiilitaiteen ja materiaalitutkimuksen koulutusohjelmassa. Taide on hänelle keino hengittää ja heijastaa maailmalle tarinoita, joita hän kerää elämästään ja ympäriltään.

 Kelokaski inspiroituu kahviloista, kahvihetkistä ja kahvimukeista. Bussimatkojen muistiinpanoista, lumisateesta, vanhoista emalikannuista sekä muista yksinkertaisen kauniista asioista. Tarinoita ja kuva-aiheita Kelokaski kerää luonnoskirjoihinsa, jotka ovat kulkeneet mukana kahdeksan vuoden ajan. Ne toimivat myös tämän aukeaman inspiraationa. 

 Visuaalisuus on Kelokaskelle elämäniloa ja optimistisen leikkisää havainnointia. Lauluja kirjoittamalla taiteilija puolestaan käsittelee asioita, joista on muuten vaikea saada kiinni. Lyriikat muodostuvat vaikeistakin hetkistä, mutta lauluissa on mukana aina jokin pieni toivon kipinä. 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *