Pimeä Metsä saapuu Rovaniemelle

Teksti Timo Metsäjoki
Kuva Kerttu Pakkasvirta

 

Lapin ylioppilasteatteri tekee jättimäisen panostuksen tuomalla Broadway-musikaalin kulttuuritalo Wiljamin lavalle tammikuussa 2023.

 

Pimeä metsä (Into the Woods) on Stephen Sondheimin säveltämä ja sanoittama, James Lapinen kirjoittama aikuisten musikaalifarssi, jonka Rovaniemelle ohjaavat Loru Reinikka ja Esa-Pekka Tuppi.

”Näytelmä on täynnä musikaalin hurmosta ja naurua. Se tarjoaa monenlaisiin eri elämäntilanteisiin samaistumispintaa. Tunteita saa kokea laidalta toiselle”, sanoo Reinikka.

Broadway-musikaalia ei ole aiemmin nähty Lapin ylioppilasteatterin lavalla. Produktio on vaatinut teatterilta suuria taloudellisia ja ajallisia panostuksia ja samalla työryhmän koko on suurempi kuin vuosikausiin.

Viimeksi vastaavan kokoluokan produktio nähtiin Lapin ylioppilasteatterin toimesta vuonna 1995. Kyseessä oli tällöin Caramba-musikaali.

Musikaalissa seikkailevat muun muassa kaikille tutut Punahilkka, Tuhkimo, Tähkäpää sekä Jaakko, jotka joutuvat taivaltamaan pimeään metsään täyttääkseen toiveensa. Pimeässä metsässä polut kuitenkin risteävät useaan otteeseen.

”Kaikkien satumaisten onnellisten loppujen takana on oikea maailma ja oikean maailman ongelmat”, kertoo Tuppi.

Vaikka Pimeä metsä on aikuisten satu ja farssi, niin se sukeltaa syvälle tärkeiden aiheiden äärelle.

”Opetuksia tulee monista teemoista, kuten vanhemmuuden vaikeudesta, menetyksestä, itsekkyyden seurauksista sekä perheen hyvistä ja huonoista puolista”, listaa Reinikka.


Ensi-ilta 27.1.

Muut esitykset 27.1.–3.4. välisenä aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *