Onko tämä nyt aavekaupunki

Teksti Henriikka Kastala, Lapin yliopiston somelähettiläs
Kuvat Yolanda Gonzales Torres, Henriikka Kastala ja Jasmin Koivisto

 

Rovaniemi ja koko Lappi ovat tunnettuja niiden taianomaisista lumisista talvista. Mutta tarkoittaako se, että täällä ei ole mitään tekemistä tai nähtävää, kun turistikausi on ohi? Ei todellakaan, paras kausi on vasta alkamassa!

 

Rakastan Rovaniemeä paljon enemmän ilman lunta. Kaupungissa liikkuminen on helpompaa, koska on monia erilaisia halpoja vaihtoehtoja. Voit tietysti kävellä, mutta voit nauttia myös pyöräilystä tai vuokrata JOE:n sähköpotkulaudan nopeuttaaksesi liikkumista. Onnistuin itse löytämään halvan vanhan skootterin, jolla rakastan ajaa kesätuulessa.

Nyt kun tiedämme kuinka liikkua, niin mitä voisimme tehdä? Kun päivät lämpenevät, on helppo nauttia esimerkiksi pitkästä yöstä luonnossa tulen ääressä. Rovaniemellä on yli 100 erilaista laavua ympäri kaupunkia. Suosikkini on Kuninkaanlaavu, sillä sieltä on upeimmat näkymät Ounasjoelle.

Ja mitä olisikaan kesä ilman uimista? Joista ja järvistä sulaa pian jää, niin voit nauttia virkistävistä pulahduksista Lapin vesistöissä. Myönnän, ettei vedestä tule ainakaan liian lämmintä, mutta kylmyyteen kyllä tottuu, ja on hyvä harjoitella tulevien talvien avantouinteihin.

Hyviä paikkoja nauttia rantapäivistä Rovaniemellä ovat Ounasjoen uimaranta, joka tunnetaan myös nimellä Valdemarin uimaranta, Norvajärven uimaranta, Alakorkalon uimaranta ja Tammanlaakso. Norvajärven ja Alakorkalon rannoilla on myös laavuja, joten täydellinen kesäpäivä on taattu.

Toinen vaihtoehto kesäaktiviteeteille on suunnata kohti Roisketta, mistä löytyy kelluva vesipuisto, wakeboarding, e-surffaus ja muita aktiviteetteja. Jos joessa uiminen ei saa sydäntä lyömään tarpeeksi lujaa, suosittelen suuntaamaan Ounasvaaraan hiihtokeskukseen. Sieltä löytyy kesäkelkkarata ja pyöräpuisto, jossa voit tuntea tuulen hiuksissasi, kun lasket alas rinnettä pyörällä tai kelkalla.

Myös muutamat sesonkiravintolat aukeavat kesäisin, kuten esimerkiksi Kesärafla. Ravintola tarjoilee erinomaista BBQ-ruokaa ja siellä on koko kesäkauden avoinna oleva yleinen sauna. Yksi paikka, jossa haluan tänä kesänä ehdottomasti vierailla, on Savurafla Kotisaari, joka on ravintola läheisen Kemijoen saarella. Café Bar 21 avaa yleensä kaksi keskustassa sijaitsevaa gelato-myymälää, joissa tarjoillaan herkullista käsintehtyä gelatoa. Pub Old Lättis Kauppatorilla on myös loistava paikka nauttia keskiyön auringosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *