Loppusuositukset

Lehdessä haastatellaan monenlaisia kiinnostavia ihmisiä, joilla on paljon tärkeää sanottavaa. Kysyimme heiltä suosituksia mistä tahansa. Helsingin Sanomien Uutisraportti-podcastia lainaten: “Lopuksi kiinnostavia keskustelunaiheita kiusallisten hiljaisuuksien ajaksi”

 

Miikka Keränen, Lyy

Käytän jokaisen tilaisuuden kehuakseni KähinäPatea ja Rosa Costetta, sekä tietenkin ylipäätään paikallisia artisteja!

Erityisesti kemijärveläislähtöinen ja Lapin yliopistossakin nähty räppäri KähinäPate on puhutellut ajankohtaisilla ja oivaltavilla biiseillään myös tällaista kympintyttöä ja varhaisboomeria! KähinäPaten tuotannosta kuuluu kauas, että pohjoinen ei ole paikka, vaan se on asenne. Soundissa moderni trap-musiikki ja perinteinen räppi yhdistyvät rehelliseksi ja tunnelmalliseksi kokonaisuudeksi, jota kuuntelee mielellään useissa mielenmaisemissa. Kähis rohkaisee jokaista kulkemaan omaa tietään ja olemaan välillä myös vähän jääräpää!

 

Juha Tiainen, YTHS

Oma suositukseni on Lapua-elokuva.

Elokuva on koskettava kertomus yhdestä Suomen pahimmista onnettomuuksista, jossa 40 ihmistä menetti henkensä. Olen itse tehnyt pitkän työuran Etelä-Pohjanmaalla, jossa kohtasin monia henkilöitä, jotka olivat omakohtaisesti kokeneet tapahtuman. Tätä kautta tapahtuma tuli minulle henkilökohtaisesti lähelle. Suosittelen elokuvan katsomista, koska se on hyvin tehty, koskettava kertomus ja merkittävä osa pohjalaista historiaa.

 

Mari Stenberg, KELA

Koskinen.

Seppo Jokisen kirjoihin perustuva tv-sarja, joka sijoittuu Tampereen poliisin väkivaltaisten rikosten yksikköön. Mukaansatempaava rikosdraama, jossa kytkeytyy rikosten ratkaisu ja taustalla olevat ihmissuhteet. Karismaattinen päähenkilö ja muutkin roolihahmot ovat rouheita. Seuraavaa tuotantokautta odotellessa…

 

Leevi Viljanen, ROTKO

Oma suositukseni on Ripovuori Huittisissa.

Kyseessä on paikka, josta aukeaa uljas satakuntalainen sielunmaisema. Laakeat pellot ja Karhiniemen kohdalla kaartuva Kokemäenjoki tarjoavat näkymän, jota ihaillessa kuluu helposti tovi, jos toinenkin. Sieltä löytyy myös suuri kivestä ja puusta rakennettu laavu nuotiopaikan kera.

 

Pieta Pyhtinen, ROTKO

Minun suositukseni on Riisitunturin kansallispuisto Posiolla.

Riisitunturilla voi ihastella talvisin upeita tykkylumen peittämiä puita ja kesäisin Ikkunalampea, jonka takaa avautuu näkymä Kitkajärven ympäristöön.

 

Mika Luoma-aho, Lapin Yliopisto

Englantilaisen jalkapallon ystävien kannattaa nyt kiinnittää erityistä huomiota Koillis-Englannin suurimpaan ja mahtavimpaan jalkapallojoukkueeseen Newcastle United Football Clubiin.

Manageri Eddie Howe on virittänyt joukkueensa hurjaan vauhtiin heti alkukaudesta, ja ”harakat” ovat ehtineet jo kaatamaan muiden muassa Erling Haalandin tähdittämän Manchester Cityn Englannin liigacupissa ja rökittämään Kylian Mbappén edustaman Paris Saint-Germainin Euroopan Mestareiden Liigassa. Onko 2024 se vuosi, jota taantunut, mutta jalkapalloaan syvästi rakastava teollisuuskaupunki on odottanut vuosikymmenien ajan?

 

Pasi Tuominen, HUMAK

Suosittelen peliä nimeltä Detroit: Become Human.

Peliä on lähitulevaisuuteen sijoittuva tarinallinen jännäri, jossa tarkastellaan ihmisoikeuksia androidien kannalta. Peli myös uppoutuu filosofisiin kysymyksiin minuudesta ja tietoudesta ihmisrobottien näkökulmasta. Peli on melko helppo ja rauhallinen ohjattava, joten se soveltuu oikein mukavasti hieman vähemmän pelaavillekin.

 

Miika Puljujärvi, Lapin AMK

Jos täytyy poimia jokin yksittäinen asia tai teos, niin se on varmaankin Ghost in the Shell.

Shirow Masamunen Ghost in the Shellin luoma tulevaisuudennäkymä on yhtä aikaa kiehtova sekä pelottava. Oma suhtautumiseni teknologiaan on eittämättä kyseisen maailman ja tarinoiden värittämä, mikä johtuu varmasti osaltaan mangakan pikkutarkasta ja laajasta taustatutkimuksesta. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *